Истанбул/Одрин. Празнична е вече атмосферата по случай 100-годишнината от основаването на Република Турция. Вековният юбилей ще бъде отбелязан в края на тази седмица с масови мероприятия, тържества, фойерверки и с традиционните намаления на стоки в търговските обекти. Кулминацията е на 29 октомври, когато е националният празник на съседите.

На Босфора ще се състои визуално шоу с 2023 дрона и фойерверки. Новият химн по случай 100-годишнината ще отекне на исторически места, където ще се проведат специални светлинни шоута.

Като част от събитието „Гласът на републиката, цветът на републиката“ ще бъдат оцветени исторически места като кулата Галата, двореца Долмабахче и др., както и туристически места като античния град Ефес и Кападокия.

Проверка на Денислав Алексиев за Bgtourism.bg установи, че голяма част от хранителните продукти и перилните препарати са на двойно по-ниски цени от България, а мебелите излизат 25-30% по-изгодно.

Кампаниите се очаква да продължат през ноември, както и за коледните и новогодишни празници през декември.
Местните хотелиери се радват на добра заетост за предстоящия уикенд, тъй като много българи са планирали да отскочат на шопинг туризъм до Турция, като съчетаят полезното с приятното и да се насладят на празничните програми в Истанбул, Одрин, Къркларели и на другите места в страната. Очаква се времето да е слънчево, над 25 градуса.

Последвайте страницата Пазаруване в Одрин

Материалът Тържества и големи отстъпки в търговските обекти в Турция по случай 100-годишнината на страната като република е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.