Кулата. Невиждано досега задръстване има по пътя от ГКПП Кулата в посока към Благоевград, съобщи “24 часа”.

Хиляди българи се прибират от Гърция и още в ранния следобед трафикът се засили. На влизане в България през граничния пункт няма забавяне и преминаването става за минути. След това обаче колоните коли едва пълзят.

„За 5 часа стигнахме от границата до Благоевград. Движихме се с 5-10 км в час. За първи път ни се случва такова задръстване“, коментираха благоевградчани, които са тръгнали по обяд от плажа на Бяло море и едва сега са се прибрали.

„Случвало се е да има опашки на границата и там чакаме по 1-2 часа, но за първи път такова стълпотворение виждаме по пътя“, допълват други.

Живеещите в Благоевград, които познават района, успяха да се измъкнат от трафика по два паралелни пътя през селата и да заобиколят колоните. Първо се отбива през селата по левия бряг на река Струма и се стига до центъра на Кресна. След това се избягва втората тапа около Симитли като се минава пак през села и се стига до кв. „Струмско“ на Благоевград. И през селските пътища обаче се оказа, че има засилено движение, но не е като по магистралата и главния път, обясниха прибиращи се.

Заради дългия уикенд хиляди българи отидоха на Бяло море, за да използват последните топли дни. Въпреки очакванията, че в неделя следобед ще има трафик към София, неприятно изненадани от невижданото досега задръстване останаха и тези, които редовно пътуват. Тези, които решиха да тръгнат от Гърция по-късно, с надеждата трафикът във вечерните часове да е намалял, също останаха разочаровани от висенето в колоната.

Материалът Ужасно задръстване! За 5 часа се минават 90 км от Кулата до Благоевград е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.