София/Салала. Първият чартър между София и Салала (Оман) е факт. Историческата въздушна връзка и програма е реализирана от българските туроператори Planet Travel Center, Luxutour и Мarbro Tours.

Полетът продължи 5.30 часа. Самолетът на България Еър, в който пътуваха 150 туристи, беше посрещнат с грандиозен воден салют.

Домакините приветстваха своите гости с музикални изпълнения и танци. Салала е оазис на спокойствие и приятна атмосфера. Това е едно невероятно красиво място, на което българските пътешественици ще се отдадат на истинско лято през зимата. Дестинацията има уникални пясъчни плажове, невероятна природа, чудна кухня и прекрасна селекция от 5-звездни уютни хотели. 

Припомняме ви, че Салала е неофициално считан за южната столица на Оман
. Градът е дом на султана на страната, наречен Qaboos bin Said. Той живял тук, преди да се изкачи на трона през 1970. След това монархът се премества в Мускат, но периодично идва в Салала, за да се срещне с духовните водачи и шейховете в региона.

Материалът Факт е първият чартър между София и Салала е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.