Тренто. В италианския град Тренто се проведе Фестивал на спорта по егидата на La Gazzetta dello Sport, а специална покана за участие в него получи Тодор Иванов – собственик на туроператора Condor Sport, който е специализиран в областта на спортния туризъм.

„Получихме поканата след добрата работа с футболните школи на Милан, Аталанта и Академия “Буфон”. В рамките на 3 дни направихме няколко срещи, които няма как да се случат всеки ден – с легенди, с действащи футболни треньори. Успяхме да се срещнем с Жан Пиер Папен, Джузепе Марота, Андреа Пирло, Златан Ибрахимович и др., посетихме лекция на един от най-добрите треньори в света – Антонио Конте. Докоснахме се и до Андреа Бардзали, Карл-Хайнц Румениге – директор на Байерн Мюнхен. Не обичам да използвам думата уникален, но фестивалът наистина е такъв и няма по-точно определение. Събитието ни даде възможност да говорим също и с Касияс и Роналдиньо, получихме автограф от Даниеле Де Роси, срещнахме се с техническия директор на Ювентус, а по време на форума президентите на Милан, Торино, Сасуоло и Салернитана обсъдиха нужните промени за вдигане на нивото на играчите, беше повече от впечатляващо!“, разказа пред Bgtourism.bg Тодор Иванов.

Той посочи, че през март 2024 г. български треньори ще имат възможност да посетят курс в Барселона, за да се запознаят с новите методики във футбола. „Това е факт благодарение на чудесните ни контакти там и договора, който сключихме преди 4 години с тях. тук трябва да отбележим и добрата ни работа и комуникация с Барселона през годините“, допълни Иванов.

Материалът Фестивал на спорта събра футболни легенди в Тренто, наш туроператор беше сред специалните гости на събитието е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.