София. Отварянето на коридорите за свободно преминаване на граждани от страни от Шенген на летище София вече е подготвено за лесно изпълнение за една нощ. Всъщност ние сме готови отдавна, тъй като преминахме няколко успешни проверки от Европейския съюз, което също допринесе за приемането на България в Шенген. Това каза в интервю за БТА Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ – операторът на летище София.

Правилата за разпределяне на полетите на Терминал 1 и Терминал 2 ще бъдат различни от сегашните. В тази връзка планираме заедно с авиокомпаниите комуникационна кампания, за да бъде сведен до минимум броят на пътниците, отиващи на грешния терминал, посочи Кабайеро.

Данните ни показват, че повече от две трети от пътниците от и до летище София (69%) пътуват до и от държави членки на Шенген, като от 31 март те вече ще минават по-бързо на терминалите без граничен контрол, стана известно от думите му.

Материалът Хесус Кабайеро: Вече са подготвени за отваряне коридорите на летище София за свободно преминаване на граждани от Шенген е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.