София. Световният ден на туризма отбелязваме днес – 27 септември. Той се чества от 1980 година насам, като датата отбелязва годишнината от приемането на устава на Световната организация по туризъм през 1970 г.

Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма с наситена програма

Световната туристическа организация към ООН (UNWTO) определи инвестициите като един от ключовите приоритети за възстановяването на туризма и бъдещия растеж и развитие. За Световния ден на туризма през 2023 г. UNWTO подчертава необходимостта от повече и по-добре насочени инвестиции за хората, за планетата и за просперитета. Сега е времето за нови и иновативни решения, а не само за традиционни инвестиции, които насърчават и подкрепят икономическия растеж и производителността.

Световният ден на туризма през 2023 г. ще бъде призив за действие към международната общност, правителствата, многостранните финансови институции, партньорите за развитие и инвеститорите от частния сектор да се обединят около нова стратегия за инвестиции в туризма.

Световният ден на туризма през 2023 година ще бъде призив за действие за развитие и инвеститорите от частния сектор да се обединят около нова стратегия за зелени инвестиции в сектора.

Материалът 27 септември е Световен ден на туризма е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.