Тел Авив. Група от 56 българи е блокирана на Терминал 1 на летището в Тел Авив. Всички полети са отменени.Не е ясно кога сънародниците ни ще могат да се завърнат в България.


Иван Иванов е част от група за поклонически туризъм. Днес е трябвало да се приберат в България с полет на Wizz Air в 17.45 часа. Тази вечер Здравко Василев от Приморско включи Иванов пряко по фейсбук, за да разкаже за групата от България, която е блокирана на летището в Израел.


“Ние сме група християни от протестантстки църкви. Дойдохме като поклонници по време на техните свещени празници. В групата има млади хора и възрастни над 70 г. 56 души от България сме на летището в Израел, има хора от Сливенски регион, Бургаски, Ямболски, София и др. места. Дойде представител от посолството ни тук и ни попита дали искаме храна и вода, още чакаме да ни донесат.

Незнаем кога ще се приберем, за утре също няма полети. Ние сме едни от малкото пътници на летището, защото няма къде да отидем. От посолството ни казаха да не стоим тук, но не ни дават и решение къде да пренощуваме”, сподели пред Bgtourism.bg Иван Иванов, който изпрати на медията ни и снимки от летището, където сънародниците ни са блокирани.

Припомняме ви, че поради текущата ситуация в Израел Wizz Air обяви, че отменя всички свои полети от и до Тел Авив в неделя, 8 октомври 2023 г. Авиокомпанията е уведомила засегнатите пътници директно чрез имейл или текстово съобщение, като им предоставя опции за нова резервация или възстановяване на заплатената сума, както и настаняване.

Wizz Air препоръчва на пътниците, които са направили резервацията си чрез туристическа или онлайн агенция, да се обърнат към нея за промени в своите резервации.

Авиокомпанията ще продължи да следи ситуацията отблизо и е във връзка със съответните власти. Wizz Air се извинява за причиненото неудобство, но безопасността и сигурността на пътниците, екипажа и самолетите е приоритет номер едно за компанията.

Материалът 56 българи са блокирани на летището в Тел Авив (снимки) е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.