с. Неофит Рилски, Варна. Национална информационна агенция Bgtourism.bg вече има свое дръвче в с. Неофит Рилски. Собственикът на медийната група, която е специализирана в областта на туризма – Руслан Йорданов, днес засади 8-годишен чинар от Нидерландия край Исторически парк. Той подкрепи дългогодишните кампании по засаждане на дръвчета, които предоставят възможност за изграждане на мост между хора, институции, училища с Исторически парк и община Ветрино.

Снимки Детелина Парушева, Красиво Ветрино

Екипът на Bgtourism.bg избра дръвче, закупи го и го дари, а днес то бе лично засадено. До чинара, който е част от нова гора, ще има персонална табелка на дървото. Домакините осигуряват доживотна поддръжка на дървото, включващо поливане, охрана и защита от вредители и животни, проследяване за болести по време на растежа, ежегодно изпращане на статус за развитието на дървото и предоставяне на точни координати за локация на дървото.

Руслан Йорданов, който наскоро получи поредното признание – специална награда от Министерството на туризма за цялостен принос за развитието на туризма, реши да подкрепи усилията на Исторически парк и с. Неофит Рилски.

Така партньорството между тези два гиганта в развитието на българския туризъм ще може да расте и разцъфва в буквалния смисъл.

Материалът Bgtourism.bg вече има свое дръвче край Исторически парк в с. Неофит Рилски е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.