Рим. Днес ITA Airways стартира зимния сезон 2023-2024 г. на TTG Travel. Изживейте Международния туристически панаир в Римини по време на пресконференция, представена от Андреа Бенаси – Генерален мениджър на ITA Airways и Емилиана Лимозани – главен търговски директор на ITA Airways и главен изпълнителен директор на Воларе.

„Това е първият ми път в TTG Travel Experience и за мен е чест да бъда тук днес на това годишно събитие, където туристическите оператори се събират, за да изградят предстоящите сезони – каза Андреа Бенаси, генерален директор на ITA Airways

Мениджърът – ITA Airways иска да бъде референтният национален превозвач за мобилността на италианците, като гарантира качество, свързаност както на вътрешно, така и на международно ниво, с особен акцент върху междуконтиненталния сегмент.

От началото на нашата дейност нашата цел е да бъдем ефективен, иновативен превозвач, представляващ Италия по целия свят, добави генералният мениджър – нашите пътници трябва незабавно да се почувстват като у дома си и дори да преживеят Италия преди кацане”.

 

Emiliana Limosani представи основните новости за зимния сезон 2023-2024 г., който ще предложи 52 дестинации, включително 17 вътрешни, 23 международни и 12 междуконтинентални. Два нови интерконтинентални маршрути, Рио де Жанейро и Мале (Малдивите), ще бъдат добавени към вече изпълняваните полети до Ню Йорк, Бостън,

Маями, Лос Анджелис, Сао Пауло, Буенос Айрес, Токио и Ню Делхи.

 

„Ние сме много горди от постигнатите през тази година отлични търговски резултати, които надминаха нашите прогнози.

Това беше постигнато благодарение на постоянната работа и подкрепата на търговския сегмент, който бяха ключови елементи за нас от началото на нашите операции – каза Емилиана Лимозани, главен търговски директор на ITA Airways и главен изпълнителен директор Volare. От януари 2023 г. до днес сме превозили 11 милиона пътници, 5% повече в сравнение със същия период на 2022 г., със среден коефициент на натоварване от 80%, а именно 7,5% пункта по-високи спрямо същата времева рамка през 2022 г., с увеличение на приходите от пътници от +83% спрямо първите 9 месеца на миналата година. Сега гледаме уверено в бъдещето, с фокус върху междуконтиненталното развитие. Следващата ни стъпка ще бъде откриването на новия директен полет Рим Фиумичино – Рио де Жанейро. Южна Америка, където вече оперираме до Сао Пауло и Буенос Айрес, е пазар, на който ние сме лидер по отношение на трафика от и до Италия благодарение на една от най-големите италиански общности в света.

От декември ще се върнем, за да летим до Малдивите, много желана дестинация за туристи за свободното време. 

Има важни планове за разширяване на междуконтиненталната мрежа и през лятото на 2024 г., с фокус върху Северна Америка. През април ще отворим директен полет до Чикаго, а през май ще летим до Канада

с новия директен маршрут до Торонто. И двете дестинации ще се управляват от Рим Фиумичино. Това ще бъде постигнато благодарение на непрекъснатото обновяване на нашия флот, което също ще види навлизането на новия Airbus A321neo

и A220-100, и двата самолета от последно поколение”. 

По-долу е представена подробно новата полетна операция на ITA Airways за предстоящата зима 2023-2024 г. и 2024 г.

летни сезони: 

От 29 октомври 2023 г. ще се изпълнява новият полет от Рим Фиумичино до Рио де Жанейро с Airbus A330. Той ще има ежедневна честота с излитане от летище Фиумичино в Рим в 9:50 следобед и пристигане на международното летище Рио де Жанейро в 6:05 сутринта местно време. Полет от Рио де Жaneiro ще започне работа на 30 октомври 2023 г. с ежедневна честота: излитане в 15:45 ч. И кацане в Рим Фиумичино в 6:45 ч. местно време.
От 16 декември 2023 г. новият директен полет от Рим Фиумичино до Мале (Малдивите) ще бъде оперира с Airbus A330, с 3-5 седмични полети в зависимост от периода.
От 7 април 2024 г. ще бъде пуснат нов директен полет от Рим Фиумичино до Чикаго с 6

седмични честоти, които през юни ще станат 7. Този нов директен полет до Чикаго ще бъде наличен за продажба от днес.

От 1 май 2024 г. ще се изпълнява нов директен полет от Рим Фиумичино до Торонто, с

6 седмични честоти, които от юни ще станат 7.

Предстоящият летен сезон предлага разширяване на международната мрежа с нови директни полети от Рим Фиумичино:

от май 2024 г. до Рияд

от юни 2024 г. до Акра и Кувейт

от юли 2024 г. до Дакар

от октомври 2024 г. към Джеда 

2023 също отбеляза растеж на флота на ITA Airways, който сега наброява 79 самолета Airbus. От тях 29 са най-новите поколение и включват 11 A320neo, 7 A220-300, 5 A330-900 и 6 A350-900.

Първият Airbus A321neo, чисто нов самолет за компанията, е планиран да се присъедини към флота до края на тази година. Това е първият тяснофюзелажен самолет с конфигурация от три класа: бизнес класа (12 места), Premium Economy (12 места) и Economy (141 места, от които 12 са предназначени за Comfort Economy). A321neo се отличава с дизайна на кабината на Валтер де Силва, предаващ италианска елегантност и стил, както и всички

отличителни елементи от новия флот на ITA Airways, включително нови цветове и нови материали, последно поколение седалки, кабина Airspace с нова осветителна система ITA Airways и по-просторно XL отделение над главата.

Развлекателната система за всяка седалка разполага с видео и аудио „по заявка“ и екрани от последно поколение.

Първият Airbus A220-100 ще се присъедини към флота до края на 2023 г., за да подсили регионалния сегмент. Това е най-малкият самолет в предлагането на търговски самолети на Airbus и е особено подходящ за къси разстояния поради своята ефективност и комфорт.

2023 беше година, пълна с новини за Volare, програмата за лоялност на ITA Airways, която вече достигна крайъгълен камък от повече от 1,5 милиона членове. Изграден върху ценностите на свободата, персонализирането и избора. Програмата има 20 партньора към днешна дата, както за натрупване, така и за обратно изкупуване и е все по-динамична

и в състояние да предложи персонализирано изживяване на всички членове. Това беше и годината на стартирането на ITA Кобрандирани карти на Airways American Express, включително три различни опции: ITA Airways American Express Кредитна карта, ITA Airways Gold American Express и ITA Airways Platinum American Express кредитна карта.

Друга новост, лансирана тази година, е Executive Reserved, посветена на клиенти с висока стойност, които могат възползвайте се от ексклузивни оферти и персонализирани услуги благодарение на конкретни споразумения с избрани партньори, включително хотели Forte Village, Palazzo Doglio, Palazzo Fiuggi Wellness Medical Retreat, историческия Неаполитанската луксозна марка E. Marinella и Rocco Forte Verdura Resort. И накрая, членове на Executive Club

може да даде Premium статус на друг член на Volare: това надграждане позволява на бенефициентите да изпитат някои от най-ексклузивните предимства на програмата като бърз достъп, достъп до бизнес салона и допълнителен багаж.

Материалът ITA Airways стартира зимния сезон 2023/2024 г. на международния панаир TTG Experience е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.