Авиокомпанията затвърждава позицията си на световен лидер в предоставянето на изключително обслужване и устойчиви полети на своите пътници

София. Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света, спечели престижното отличие „Водеща нискотарифна авиокомпания в Европа за 2023 г.“ на 30-ото издание световните награди World Travel Awards. Авиокомпанията е наградена за постоянния си стремеж към първокласно обслужване на своите клиентите и внедряване на иновативни практики в областта на устойчивата авиация.

Наградите World Travel Awards отличават високите постижения и иновациите в транспортната и туристическата индустрия. Така Wizz Air затвърждава позицията си на глобален лидер както в предоставянето на услуги с несравнимо качество на своите пътници, така и в поставянето на нови стандарти в опазването на околната среда в авиацията.

https://bgtourism.bg/novini-tourism-letishte-sofia-shte-razpolaga-s-nay-savremenni-sistemi-za-proverka-na-bagazha-prez-2024/

При получаването на наградата в Батуми, Андраш Радо, старши мениджър „Комуникации“ на Wizz Air, коментира: „За нас е изключителна чест, че журито избра Wizz Air за тази престижна награда. Тя показва нашия ангажимент към поддържането на най-високо ниво на обслужване на нашите клиентите и предоставянето на устойчиви полети. Това признание е доказателство за отдадеността на нашия трудолюбив екип и за лоялността на нашите пътници.“

Само през изминалата година Wizz Air демонстрира изключителни стандарти на обслужване, като предлага безпроблемно и приятно пътуване на своите над 45 милиона пътници. Авиокомпанията се фокусира върху намаляването на въздействието върху околната среда в дългосрочната си стратегия за устойчивост. Отдадеността на WIZZ към устойчивото развитие се изразява в инициативи като закупуване на по-икономични самолети и инвестиции в устойчиво авиационно гориво. Авиокомпанията се стреми да намали още повече своя въглеродния интензитет, който към момента е най-ниският в индустрията. Освен това превозвачът въвежда и промени на борда на своите 185 самолета, включително преминаване към биоразградими прибори за хранене, използване на седалки от рециклирана кожа и замяна на всички печатни материали за пилотите с електронни устройства. Екипът на WIZZ включва служители от над 100 националности, чиято отдаденост и професионализъм играят ключова роля за растежа на авиокомпанията.

С развитието на авиоиндустрията Wizz Air остава непоколебима в мисията си да предоставя изключителни услуги на своите пътници. Това постижение е символ на отдадеността на авиокомпанията както към своите лоялни клиенти, така и към опазването околната среда.

Материалът Wizz Air спечели „Водеща нискотарифна авиокомпания в Европа за 2023 г.“ на световните награди World Travel Awards е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.