Одобрен е проект на План за сътрудничество в областта на туризма с Виетнам

София. Министерският съвет одобри проект на План за сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма на Република България и Министерството на културата, спорта и туризма на Социалистическа република Виетнам за периода 2024-2026 г.

Подписването на План за сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма на Република България и Министерството на културата, спорта и туризма на Социалистическа република Виетнам за периода 2024-2026 г. е от особено значение с оглед привличане на туристи от нови туристически пазари.

Планът предвижда България и Виетнам да насърчават участието на представители на туристическия бизнес от двете страни в туристически събития, да обменят информация относно статистически данни в областта на туризма и инвестиционни проекти от приоритетно значение. Документът включва засилване на партньорството за обучение на кадри в областта на туризма, както и засилване на сътрудничеството в рамките на Световната организация по туризъм и други многостранни структури с цел популяризиране на националните туристически продукти на България и Виетнам на международния пазар.

Материалът България и Виетнам ще си сътрудничат в областта на туризма е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.