Арена на надпреварата за първи път ще бъде трасето за  спускане на Лалето

Витоша. На 14-15 октомври на Витоша ще се проведе десетото юбилейно издание на състезанието по планинско колоездене в дисциплина спускане – „Home Mountain Bike Cup”. Надпреварата по традиция е включена в календара на Столична община и се провежда с подкрепата на фондация София – Европейска столица на спорта.

Тази година състезанието ще бъде също финален кръг от Българските Даунхил Серии за сезона и ще определи шампионите за 2023-та. Турнира тази година включваше общо три старта – в Боровец, Пампорово и големия финал Витоша този уикенд.

Арена на надпреварата за първи път ще бъде трасето за спускане „Витошко лале“ което се намира в непосредствена близост до едноименната ски писта. Трасето е изключително атрактивно и разнообразно, дълго е около 1800 метра и включва множество стръмни скоростни отсечки, корени, „каменни градини“, скокове, скални дропове и други естествени и изкуствено създадени препятствия.

До момента за участие за се записали близо 100 участника от цяла България, както и някой от най-добрите състезатели от съседни Гърция и Република Северна Македония. Регистрацията за участие все още е активна и се очаква броя на състезателите да надхвърли 100 човека.

Celestyal заменя израелското пристанище Ашдод с остров Крит

Съботния ден е отреден за запознаване с трасето и тренировки, а в неделя в 12:30 ще се проведат квалификациите и в 15:00 финалите. Освен състезанието в неделния ден ще се проведе също и официалната церемония по награждаването на победителите във всички дисциплини на Българските Колоездачни Серии за годината.

Прогнозата за уикенда е за страхотно време и организаторите от СК Райдърс Юнайтед приканват всички софиянци и гости на столицата да се разходят през почивните дни на Витоша, да се насладят на есенната планина и същевременно да станат част от събитието, като подкрепят участниците и се заредят със сериозна доза адреналин!

Междувременно сезона на Витоша продължава, като всеки уикенд при благоприятни метеорологични условия работят Кабинков Лифт Симеоново и седалков лифт Витошко лале 1 и 2, с чиято помощ, можете да достигнете от града до върха на планината за по-малко от 1 час.

Витоша Home Mountain Bike Cup се провежда с подкрепата на Фондация София Европейска Столица на Спорта, Витоша Ски, Ред Бул, Керхер, Aquamatrix, Stanley България, Doppelherz и др.

Материалът Витоша приема големия финал на колоездачните серии през уикенда е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.