София. ОБТ участва в конференция „Професионален чужд език за подготовката на ученици от професионалните гимназии по туризъм”, която се проведе в столичния хотел „Рамада” в края на тази седмица. Тя се организира от Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, с които ОБТ има утвърдени партньорски взаимоотношения.

Участниците във форума от България, Словения, Хърватска и Сърбия споделиха опит за международните практики за преподаване на чужд език в професионалните учебни заведения.

Павлина Илиева, председател на УС на ОБТ, говори пред аудиторията за търсенето на кадри и предизвикателствата пред туристическия сектор.
По време на конференцията бе представено дигитално учебно помагало по професионален чужд език, който възпитаниците на професионалните гимназии по туризъм ще ползват.

Помагалото по английски език е продукт на проект ProTourism, който се реализира в контекста на търсенето на умения в туристическия сектор в страните от Балканите. Неговата цел е да повиши дигиталните и професионалните компетенции на учителите и езиковите умения на учениците.

Партньорството на ОБТ с Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България е част от стратегията на Сдружението за издигане имиджа на туроператора и туристическия агент и добавянето им в Списъка за професионално образование и обучение.

Текст и снимка FB ОБТ

Материалът Възпитаниците на гимназиите по туризъм ще имат дигитално учебно помагало по професионален чужд език е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.