Министър Динкова награди финалиста британеца Джак Дрейпър на Sofia Open

София. България се затвърждава като ключова спортна дестинация. Министерството на туризма е сигурен и надежден партньор при провеждането на редица световни спортни събития. Това каза министър Зарица Динкова на откритото първенство по тенис Sofia Open.

„Международният турнир дава възможност на София, а и България да се превърнат в дестинация на световния тенис елит. По този начин привличаме туристи, които могат да се запознаят с културата и различните туристически обекти и атракции, които предлага столицата ни.“, отбеляза министър Динкова.

За осми път България е домакин на турнир от календара на Световната асоциация на професионалните тенисисти (АТР). Тенисът е атрактивен за младите хора и деца от цял свят и през последните години увеличи значително своята популярност в страната ни.

Sofia Open 2023 се проведе от 4 до 11 ноември в „Арена София“ и зала „София“, като домакин е Българската федерация по тенис (БФТ).

Материалът Зарица Динкова: България се затвърждава като ключова спортна дестинация е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.