Белоградчик. От началото на октомври посещенията в пещера Магурата се осъществяват на два часа, както следва: 10:00, 12:00, 14:00 и 16:00 часа, съобщиха от община Белоградчик. От кметството посочват, че в почивни и празнични дни – на всеки кръгъл час.

„Посещенията винаги са били на определен час, тъй като се влиза с екскурзовод в пещера Магура. През летния сезон по принцип влизанията са на всеки кръгъл час, тъй като потокът от туристи е по-голям, а и сега с настъпването на есента от 1 октомври часовете за посещения са съответно – в 10:00, в 12:00, в два часа следобед и четири – последно влизане за деня в пещерата. Събота и неделя и празнични дни, тъй като потокът от туристи тогава по принцип е малко по-голям влизането си остава на кръгъл час, както е било и досега през летните месеци.“, каза пред БНР специалистът „Образование и туризъм“ в общинската администрация в Белоградчик Ива Александрова

Материалът Посещенията в пещерата Магура са по нов график е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.