Банско. Хотел в България от 18 години посреща своите гости за Коледните и Новогодишни празници с огромен и впечатляващ десерт – Коледна бисквитена къщичка. За посрещането на 2024 година Kempinski Hotel Grand Arena Bansko запази традицията си и отново реализира празничния си проект.
„Целият екип от сладкари всяка година взема участие в сглобяването на коледната къщичка, но главното действащо лице е главният сладкар Стела Янчева. Стараем се всеки път бисквитите, с които я облепяме да са с различна форма и размер, а тази година те са малко над 1000“, споделят от хотела за Bgtourism.bg.
Процесът на направата на къщичката от самото начало до последната висулка от белтък е отнело на домакините близо 3 дни. Общата разгъната площ е около 22 кв. м. От хотела споделиха и рецептата. За замесването на тестото са били използвани около 15 кг глюкоза, 5 кг мед, 10 кг захар, по 1 кг канела и джинджифил на прах, 15 кг масло, 50 кг брашно и 400 яйца. Всички гости на хотела и Банско имат възможност да видят на живо огромното и красиво сладко изкушение, което създава неповторима емоция и празнично настроение.

Впечатляващият и красив десерт за първи път се появил през XVI век в Германия, но историята на коледната бисквитена къщичка се свързва и с приказката „Хензел и Гретел“ на Братя Грим. В нея двете деца откриват къщичка от захарно тесто в гората. Счита се, че тази къщичка е вдъхновител този десерт да бъде превърнат в ежегодна традиция. Коледната бисквитена къщичка събира семействата по време на празниците в края на годината и е символ на творчество и обич. Традицията отдавна е напуснала пределите на Германия и днес е част от живота на хората по цял свят.

Красива празнична украса посреща гостите на хотела в Банско

Материалът Хотел в България посреща гостите си с огромна коледна бисквитена къщичка е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.